SUPERFOOD UIT DE OVEN

PK 2016 REcept zoete aardappel

Zoete aardappel is een superfood, boordevol betacaroteen (wat ons lichaam omzet in vitamine A). Maak er stamppot, fritata of chips (uit de oven) van. Anders dan de chips die we gewend zijn, maar wel vele malen gezonder. Kies kokosolie om de chips te bakken. Dit verdraagt hoge temperaturen, waardoor de zoete aardappel mooi gaar bakt.

NODIG:
1 zoete aardappel
1 el kokosolie
Komijnpoeder
Paprikapoeder
Zeezout

BEREIDEN:

Oven voorverwarmen op 190 graden en haal alvast bakplaten uit de oven en leg op elk een stuk bakpapier. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne plakjes met behulp van een mandoline of keukenmachine. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de plakjes zoete aardappel toe. Breng op smaak met zeezout, komijnpoeder en paprikapoeder. Goed mengen en de plakjes op de bakplaat leggen. Ze mogen elkaar best een beetje overlappen want de zoete aardappel chips krimpt als ze in de oven liggen. Bak ze in 15 tot 20 minuten, of tot ze knapperig en lichtbruin zijn. Haal de chips uit de oven als ze klaar zijn. Voelen ze nog wat vochtig aan, laat ze dan nog een minuutje langer in de oven. Beginnen er een paar te bruinen? Haal deze er dan al uit.