RAGU BOLOGNESE

pk 2016 recept spaghetti

Italianen spreken niet van Spaghetti Bolognese, maar Ragu Bolognese. Sommige slagers maken speciaal Italiaans gehakt, maar zuiver kalfsgehakt of half-om-half is ook prima. Voor wielrenners is het een perfect maal om de reeds verbruikte energie weer aan te vullen.

NODIG:

500 gram gehakt

100 gram ontbijtspek (in stukjes gesneden)

1 ui

1 wortel

1 teentje knoflook

2 stengels bleekselderij

1 blik gepelde tomaten

2 eetlepels tomatenpuree

100 ml bouillon

1 dl rode wijn

olijfolie, boter

tijm, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, laurierblad

peper en zout naar smaak

BEREIDEN:

Boter en olijfolie in de pan opwarmen en fijngehakte ui, selder, wortel en knoflook aanfruiten. Dan gehakt en spek erin met laurierblaadje. Alles goed roeren, zodat vlees niet aanbakt. eenmaal het vlees gebakken is, knoflook er uit halen en tomaten, wijn, bouillon, tomatenpuree, peper, zout en veel kruiden toevoegen. Op zacht vuurtje zo’n drie uurtjes laten sudderen, zodat het vocht verdampt (belangrijk!)

Voeg tot slot fijngehakte basilicum toe. Kook ondertussen tagiatelle of spaghetti al dente en giet de ‘ragu’ over de pasta.

Bon appetito!