KONINGSSOEP MET OOSTERSE TWIST

Niet alleen een gezonde aanrader voor Koningsdag, maar het hele jaar door een verrassende en vooral heerlijke combinatie. (Recept voor 4 koppen soep)

NODIG

  • 500 g wortelen, in stukken
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 kl gemberwortel, geraspt
  • 1½ l groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el limoensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl kerriepoeder
  • 1 kl komijn
  • 4 el koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

Stoof de ui in olijfolie in een grote ketel. Roer er na 2 minuten de gember, komijn en kerrie door. Schenk hierbij de groentebouillon en breng aan de kook. Kook hierin de wortelen gaar. Mix ze nadien fijn met een staafmixer en kruid naar smaak met peper en zout. Roer er helemaal op het einde de kokosmelk door.

Zet de soep in de ijskast en laat afkoelen. Voeg voor het serveren het limoensap toe, garneer met de koriander en serveer.