KNOLSELDERSCHNITZELS IN BIERDEEG

pk-16-fb-recept-bier

Een gerecht voor de periode van de Hopoogsten en Oktober(bier)feesten, dit recept voor Knolselderschnitzels in bierdeeg. Een vegetarische variant op de Wiener schnitzels.

NODIG:

2 kleine augurken

1 theelepel nat uit pot zoetzure augurken

75 gram zure room (Schmand)

1 eetlepel kwark

waterkers

bos radijsjes

kleine knolselder

1 ei

120 ml Pilsener

1 eetlepel gehakte peterselie

100 gram bloem

100 ml plantaardige olie

Zout en peper (naar smaak)

 

BEREIDEN:

Augurken fijn snijden. Nat van augurken (potje zoetzuur) mengen met zure room en kwark. Waterkers knippen en samen met fijngehakte augurken onder mengsel zure room roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Radijsjes wassen en kruislings insnijden.

Knolselder schillen, wassen en in schijven van 1 centimeter snijden. Eventueel halveren of in vieren delen en dan in kokend (zout)water 5 minuten garen en laten uitdruppelen.

Ei scheiden: eigeel met bier, halve theelepel zout, peterselie en bloem mengen. Eiwit stijf kloppen en eronder scheppen.

Selderschijven bestuiven met bloem, in bierdeeg wentelen en in hete olie aan beide kanten circa 4 tot 4 minuten goudbruin bakken.

Selderschijven met augurken/roommengesel en radijsjes op bord schikken en uitserveren.

Heerljk met groot glas pilsener.