ASPERGE-COCKTAIL

Niets gaat boven asperges met Pasen. Het witte goud luidt het culinaire voorjaar in. Verras uw gasten met de ASPERGE-COCKTAIL (recept voor 4 personen).

NODIG

500 gr witte asperges                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              2 1/2 dl citroenjenever zout
200 gr postelein                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  ca 80 gr zalmeitjes                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                30 gr geroosterde pijnboompitten
1 bakje shiso purper                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                2 el balsamico-azijn                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                6 el truffelolie
witte peper

BEREIDEN

Asperges schillen en in stukjes snijden. Postelein wassen, droogdeppen en fijnhakken. Shiso purperblaadjes afknippen.
Breng 2 dl citroenjenever en 2 dl water met wat zout aan de kook. Zodra het kookt de asperges toevoegen en zodra het weer kookt de vlam uitzetten                                                                                   Laat de asperges een kwartiertje staan. Maak een dressing van de rest van de citroenjenever met de Balsamico-azijn, de truffelolie en wat zout en
peper. Giet de asperges af en vermeng de warme asperges met de dressing, postelein, shiso purper,
pijnboompitten en zalmeitjes.
Serveer de cocktail lauwwarm.